BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas


Dar vienas skanėstas iš cukinijos….. Žinot, pirštus galima apsilaižyti…

Sudėtis:

Didelė cukinija

Prieskoninės džiovintos žolelės (mairūnai, raudonėliai, bazilikai ir pan.)

Druska, juodieji ir kvapnieji pipirai

Žiupsnelis kumino sėklų

1 šaukštas miltų

500 g maltos mėsos

2-3 šaukštai maltų džiūvėsėlių

2-3 skiltelės česnakų

1 kiaušinis

160 g grietinės

160 g majonezo (geriausia neriebaus)

100-150 g sūrio

Ryšelis šviežių krapų

1-2 dideli pomidorai

Paruošimas:

Pirmiausia paruošiame maltą mėsą. Į ją įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinį, įberiame maltų džiūvėsėlių, pagardiname druska, kvapniaisiais pipirais ir gerai išmaišome (geriausia rankomis).

Formuojame iš mėsos plonus blynelius ir apkepiname, kol gražiai apskrus.

Paruošiame cukiniją. Ją supjaustome storesniais žiedais. Išskuobiame sėklas ir dailiai nupjaustome odelę. Cukinijos žiedelius apibarstome druska, juodaisiais pipirais, mėgstamomis prieskoninėmis džiovintomis žolelėmis ir palaikome apie 15 min.

Į lėkštutę įberiame miltų ir juose apvoliojame cukinijos žiedelius. Kepiname įkaitintame aliejuje. Kepimo metu įberiame kumino sėklų. Šios sėklos suteiks ne tik puikų aromatą bet ir skonį!

Galiausiai gaminame sūrio padažą. Grietinę sumaišome su majonezu. Į ją suberiame kapotus krapus bei tarkuotą sūrį ir viską sumaišome.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Išdėliojame paruoštus cukinijos žiedelius. Ant jų dedame pomidorą, mėsą ar atvirkščiai. Ant viršaus užpilame po šaukštą sūrio padažo.

Kepame apie 30 min 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentuokite