BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Sudėtis:

500g moliūgo

2 kiaušiniai

1 stikl. cukraus

3 stikl. miltų

1,5 a.š. kepimo miltelių

Pusė stiklinės aliejaus

Migdolų riešutų

Paruošimas:

Sutarkuojame moliūgą. Pilame cukrų, aliejų , įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.

Tuomet įberiame miltus, kepimo miltelius ir vėl gerai sumaišome. Tešla gaunasi tiršta.

Tešlą pilame į formą, ant viršaus pabarstome susmulkintus riešutus.

Kepame 170-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. kol gražiai paruduos.

Skanaus!

Ps. į pyragą galima dėti džiovintų vaisių, viršų galima papuošti ne tik migdolų riešutais, bet ir lazdynų, o taip pat kokosų drožlėmis.

Patarimai: iškepus pyragui neskubėkite jo įšimti iš orkaitės ir juo labiau formos. Geriausia pyragą palikti vėsti orkaitėje prieš tai atidarius jos dureles. Pyragas sukrenta dėl staigios temperatūros kaitos.

Orkaitės dureles galima atidaryti praėjus nemažiau 20 minučių nuo kepimo pradžios. Pyragą tikriname mediniu smeigtuku. Jei įsmeigus jis aplimpa tešla, vadinasi pyragas dar neiškepė.

http://www.mamyciuklubas.lt/receptai/moliugu-pyragas

Patiko (132)

Rodyk draugams

Komentarai įrašui “MOLIŪGŲ PYRAGAS”
  1. Pastaruoju metu visuose bloguose kepami moliugu pyragai, susigundysiu man rodos ir as :))

  2. ryza rašė:

    kepiau. gavosi supppperrrrr

  3. saunu kad jums gavosi, nes as kai pirma kart kepiau man nesigavo :D

  4. nerealiai skanus.. purus, ne sausas.. seniai tooooooki valgiau ;)

  5. o moliuga stambiau ar smulkiai tarkuoti?

  6. su smulkia tarka reikia tarkuoti.

  7. Robertūūkė rašė:

    Mano mamai nepatinka riešutai bet vistiek skanus gavosi.Niam niam.
    =))

  8. soklveiga rašė:

    nu tikrai skanus mmmmmmmmmm

  9. Ausra rašė:

    Viska dariau pagal recepta bet pyragas nepavyko, vidus neiskepe, nors kepiau 50 +10 min. Virsus ir apacia gerokai parudavo net tokia kietesne plutele susidare, o vidui minkstimas panasesnis i kose nei i pyrago minkstima… Gal kas gali paaiskint kodel???

  10. Ausra rašė:

    Zivile, o kodel Tau pirma karta nesigavo?

  11. Aušra, visų pirma labai priklauso nuo orkaitės. Jei matot kad pyrago viršus ir apačia staigiai ruduoja, būtina sumažinti temperatūrą ir kepti ilgiau, visada pyraga reikia tikrinti su mediniu smeigtuku, jei matot kad aplipęs vadinasi pyraga reikia kepti. Kartais geriau kepti ant žemesnės temperatūros bet ilgiau :) Pirmą kartą nesigavo man būtent dėl tos pačios priežasties kurią paminėjai, neiškepė vidus dėl pačios žioplumo nes nesugalvojau kad reikia patikrinti :) Dabar visada kai kepu pyragus niekada nežvelgiu į konkretų kepimo laiką o žtikrinu tiesiog smeigtuku.
    Be to, iškepus pyragą negalima jo iškart išimti iš orkaitės, geriausia pyragą laikyti orkaitėje atidarius dureles, nes taip maža tikimybė kad pyragas sukris… :)

  12. irena rašė:

    skanu

  13. Hey – good weblog, simply trying around some blogs, seems a pretty nice platform You Are using. I’m presently utilizing Drupal for a few of my websites however seeking to change one in every of them over to a platform very much the same to yours as a trial run. Anything particularly you would recommend about it?

  14. For those who may e-mail me with a number of strategies on simply the way you made your weblog look this excellent, I might be grateful.

  15. Vardas (privaloma)

    el. pašto adresas (nepublikuosime) (privaloma)

    Tinklaraštis

  16. Justina rašė:

    man nepavyko… lyg ir iskiles, lyg ir grazus… bet skonis… nezinau - sausokas, truksta saldumo, tokia daugiau bulka, nei skanus purus pyragas koki isivaizdavau… Bet as naudojau cis kazkokios kitokios rusies moliuga nei iprasti apvalus dideli buna… Gal todel.

  17. ona rašė:

    o man irgi nesigavo-jkazkoks sausas ir nekiles,galvoju gal miltu per daug

  18. I was reading the comments, and I pretty much concur with what Mary said.

  19. Vaida rašė:

    O man labai patiko sio pyrago receptas, as dar morku dejau, tada labai spalva grazi gaunasi :) ir miltu maziau, bei razinu pridejau, pasaka :) Darbe visi valge ir buvo skanu :) Aciu uz receptuka.

  20. sveikutes,kepu ir as sita piraga:)
    Keista gyvenime galvojau kad moliugas yra tik dekoracija helovinui,niekada nebuvau pamascius kad tai maistas vitaminu saltinis:) mano vyro brolene darydavo ir manau daro ismoliugu daug ka:)kai ji man sake kad tai skani darzove man nebuvo suprantama kaip ta didele darzove galima valgyt,bet aciu jai kad moliuga isgyre pati pabandziau ir pirmas patiekalas kuris buvo is jo tai moliugu sriuba -veliau blynai, o siandien jau ir pyraga issikepu pagal sita receptuka:) aciu uz recepta:)

  21. grazina rašė:

    aciu uz receptuka :),pyragas gavos labai gardus. nesausas ir purus,grazios spalvos.tik paskaicius komentarus,kad gali sukrist idejau 2 saukstus krakmolo.:)

  22. Vaida rašė:

    Visu pirma recepte netinkamai nurodytas miltu kiekis, dar tokio siaubingo pyrago nera buve, 2 k bandziau abu gavos kaip zalias, nors realiai iskepes, o taip nes per mazai miltu nurodyta! Ir aplamai toks riebus nepurus, nezinau kas jum cia skanaus, o orkaite mano labai gera, tad tikrai ne del orkaites kaltes….

  23. Saule rašė:

    Vaida turbut ne kokia konditere esat jei geroj orkaitei nesigavo , kas jau sutvertas gaminti tam viskas gaunasi :) jei pati nesuprantant pagal tesla reikia daugiau ar maziau miltu tai nereikia sakyti kad pyragas siaubingas, beje galiu pasakyti kad kiekviena is musu su lygiai tokiais paciais produktais ir tokiu pat aprasymu iskeptume skirtingai :) vieniem iseitu o kitiems ne ! :)

  24. Gretaxs rašė:

    Šendien kepiau puikiai gavosi savotiškas skonis aišku kaip turi moliūgas, tačiau labai paprastas ir skanus :)

  25. ernesta rašė:

    kepu keksiukus pagal si recepta, ziuresim kas gausis :)

  26. Aušra rašė:

    Kepu ir aš dabar, bus matyt kas gausis. Labai seniai noriu išsikepti šį pyragą, tai dabar bandau. Pasakysiu, kas gavosi:)

  27. edita rašė:

    sveiki,kepiau sita pyraga viskas gavosi gerai,skonis savotiskas tas tai tiesa,kadangi nesu moliugu megeja tai man siaip sau o vyrui tai labai patyko,kita karta gal truputeli deciau siek tiek daugiau cukraus,as dejau 3 kiausinius ir gerai juos isplakiau,tai labai graziai iskepe,isipute visas. labai aciu uz recepta.

  28. Diana rašė:

    O man per sausas gavosi, nors labai purus… Ir trupa labai. Visai skanus, bet nieko ypatingo, tik kad greitai ir lengvai paruosiamas.

  29. grazina rašė:

    trupa? gal vietoj aliejaus dejai sviesto ar margarino? arba per daug cukraus.
    man gavosi dregnas.
    o saldus,nes vietoj paprastu riesutu as uzberiau glazuruous graikiskus riesutus.
    ir miltu kieki pagal recepta nenutaikysit,nes skiriasi ir kiausiniu dydis ir moliugo dregnumas.o vietoj kepimo milteliu,kurie kartais neveikia,idekit 2 saukstelius sodos nugesintus actu.

  30. Edvinas rašė:

    O vat aš pirmą kartą gyvenime kepiau pyragą ir pasirinkau kepti šį. Ir žinot ką? Gavosi TOBULAS, tikrai galiu teigti, kad TOBULAS pyragas. Iš vidaus toks drėgnokas, iš išorės traški plutelė.. Nedėjau jokių riešutų, nieko, tik ant viršaus užbarsčiau cukraus pudros. Ir labai džiaugiuosi, kad pamėginau ir pavyko! Ačiū už receptą! Dalinuosi nuotrauka su jumis: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1185167_618238271531319_1899079082_n.jpg

  31. vida rašė:

    SVEIKOS,MAN VISISKAI NESIGAVO FUI NESKANUS CUKRAUS BE PROTO

  32. Jolanta rašė:

    Nesigavo- sukritęs žalios masės gumulas. Fui, teko išmesti. Zivile, koki konkrečiai moliūgą naudojote?

  33. NIDA rašė:

    PYRAGAS IŠKEPĖ PUIKIAI.MUŠIAU KETURIS KIAUŠINIUS,SODOS DU ŠAUKŠTELIUS DĖJAU,DAR DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR RAZINŲ,PYLIAU Į KETURKAMPĘ SKARDĄ,KEPIAU 50MIN.180 ORKAITĖJE.vYRUI PATIKO,NORS ŠIAIP EGZOTIKOS NEMĖGSTA.TIESA,TARKAVAU MOLIŪGĄ SU BULVIATARKE,IR ŠIEK TIEK NUSUNKIAU SUSIDARIUSIAS SULTIS.DAR ,KAD GERAI IŠSIKELTŲ,PYRAGĄ REIKIA KIŠT Į ŠALTĄ ORKAITĘ.

Komentuokite